Τα ευρήματα των ανασκαφών της μυκηναϊκής περιόδου σε εκδήλωση το Σάββατο στη Βιβλιοθήκη

Μια σημαντική παρουσίαση που αφορά μια από τις σπουδαιότερες πτυχές της αρχαιολογικής έρευνας στη Ζάκυνθο αναδεικνύει η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου (Δ.Ι.Β.Ζ.) με την 10η κατά σειρά, “Εκδήλωση Λόγου και Τέχνης” που πραγματοποιεί τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 στις εγκαταστάσεις της.

Το Σάββατο 1η Απριλίου 2023, στις 7.30 το βράδυ, στο Αναγνωστήριο της πλατείας Σολωμού, η Δ.Ι.Β.Ζ. θα παρουσιάσει τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και επικεφαλή της Ολλανδικής Αρχαιολογικής Αποστολής στη Ζάκυνθο κ. Gert Jan Weijngaarten, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: “Η Ζάκυνθος στη Μυκηναϊκή εποχή”.

Ο καθηγητής Gert Jan Weijngaarten θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών που διοργάνωσε και εκτέλεσε η Ολλανδική αρχαιολογική αποστολή στη Ζάκυνθο τα προηγούμενα χρόνια, σε διάφορες περιοχές του νησιού μας καθώς και τα ευρήματα αυτών των ανασκαφών.


Η εκδήλωση είναι η τελευταία της σειράς του “Κύκλου Διαλέξεων Λόγου και Τέχνης” που με μεγάλη επιτυχία οργάνωσε τους προηγούμενους μήνες η Δημόσια Iστορική Βιβλιοθήκη.

Skip to content